home       kalender        trainingen        uitslagen        foto's        accommodatie        info        contact
     


ACO Plus

Vanaf januari 2009 beschikt ACO Van Elderen over een nieuwe groep, namelijk ACO Plus. Deze zorgvuldig gekozen naam staat niet alleen voor de leeftijdscategorie sporters, maar  we verwachten dat deze groep een aanvulling is voor de vereniging om 55 plussers aan te trekken en te behouden als lid.

ACO plus vloeit voort uit een sportproject, dat in september 2001 en 2006 door de gemeente Ommen is opgestart. Dit unieke project was speciaal gericht op mannen en vrouwen in de leeftijd van 55 – 65 jaar die (bijna) niet hebben gesport (weer) aan het bewegen te krijgen.

De trainster van deze groep, Wilma Sturris, is vanaf het begin actief betrokken geweest als lid van de werkgroep en als leiding. Toen het gemeenteproject ten einde was wilden veel deelnemers graag op dezelfde voet verder omdat ze de diversiteit zo leuk vinden, en om de sociale binding die ze hebben opgebouwd te behouden. Vanaf januari 2009 zijn 2 groepen bij onze atletiekvereniging ondergebracht.

De training van ACO plus heeft als doel om de conditie te behouden en misschien wel te verbeteren. De conditietraining is vooral gericht op sport en spel. Alle aspecten  komen aan bod zoals kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid.

In de wintermaanden wordt getraind in sportzaal de Slaghen, (zaal 2), Slagenweg 3 te Ommen. Tijdens deze training komen veel sport en spelvormen aan bod, zoals volleybal, badminton, tennis, hockey, basketbal, trefbal en andere spelen. Spelenderwijs een uur lang actief bewegen, daar gaat het uiteindelijk om.

In de zomermaanden, begin mei t/m eind september, wordt er buiten gesport op onze atletiekbaan. Sportpark Westbroek, Sportlaan 1 te Ommen. De atletiekbaan en de nabijheid van het Ommer bos biedt veel mogelijkheden. Zo blijven de trainingen gevarieerd en bovendien is het een welkome afwisseling om in de zomer buiten actief te zijn.

Kortweg, ACO Plus is:
- Recreatief Sporten voor dames én heren vanaf 55 jaar.
- Geen maximale leeftijd.
- Voor iedereen, ook met een lichte aandoening of onervarenheid.
- Gezelligheid en het sociale aspect staat hoog in het vaandel.

De training vinden plaats in:
Sportzaal de Slaghen (zaal 2), Slagenweg 3 te Ommen
Groep 1 - Vrijdag 11.00 - 12.00uur
Groep 2 - Vrijdag 12.00 - 13.00uur

Ben je geïnteresseerd, kom dan eens een kijkje nemen.

Wil je meer informatie, neem contact op met:
Wilma Sturris
T. 06-28300553
E. hwsturris@planet.nl
 

 

Volg ACO Van Elderen   home       kalender        trainingen        uitslagen        foto's        accommodatie        info        contact